Höj din energi -Rensa din garderob!

Hoppas nu haft en härlig Kristihimmelfärdshelg💚

Jag fortsätter på temat vad vi kan göra för oss själva för att höja vår energi. Det handlar dels om att bli medveten om vad som HÖJER vår energi men även vad som TAR. Ett område som både kan ge och ta energi är vår garderob och våra kläder. Kanske kan det tyckas ytligt att ta upp i sammanhanget MEN faktum är att vår garderob och våra kläder speglar väldigt mycket vår energi och vårt mående. 

Vad känner du när du tittar in i din klädgarderob? Känner du dig glad? Nöjd? Tillfreds? Känner du energi?

Många har garderoben full/överfull med kläder men känner ändå inte att de har något att ta på sig. Undersökningar visar att de flesta av oss använder ca 20% av våra kläder 80% av tiden. 

Det innebär att en stor andel av kläderna i garderoben är sådant som av olika anledningar inte passar oss längre, t ex pga storlek, plaggets färg, passform eller stil. Kanske är plagget trasigt men vi tar oss inte tid att laga eller lämna till skräddare. Kanske har vi ändrat livsstil, t ex bytt jobb och har inte användning för det. 

Dessa kläder som vi av olika anledningar inte använder men behåller tar energi från oss på ett eller annat sätt. De tar en massa plats, kanske skapar negativa känslor; dåligt samvete, stress, frustration, missnöje och kanske även låg självkänsla. 

EN FUNKTIONELL GARDEROB SOM GER ENERGI

Om du känner igen dig i ovan beskrivning kan jag upplysa om att du inte är ensam att känna så här. Visualisera nu istället hur det skulle kännas att ha en garderob med kläder som passade dig i färg, stil, passform, till alla olika aktiviteter och tillfällen/sammanhang du har behov för. Kläder som du känner tar fram det bästa hos dig, de höjer din energi, ditt självförtroende och din självkänsla. Visst hade det varit underbart?

Våra kläder och vår stil signalerar vilka vi är, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Vi kan med våra kläder medvetet påverka vad vi VILL utstråla/signalera med stil och färger, till oss själva och andra. 

Detta kan vi ta hjälp av i många sammanhang t ex när vi söker jobb, ska göra något framträdande, i kontakt med kunder eller bara allmänt känna oss fina, höja självkänsla, självförtroende och vår ENERGI.

TIPS NÄR DU RENSAR DIN GARDEROB

Mer är inte alltid bättre, kanske bättre att ha färre kläder vi tycker om? Vi tenderar då att vara mer rädda om och sköta om det vi har. Med färre kläder får vi lättare att skapa ordning.

Rensa ut sådant du VET att du inte längre vill ha och som du inte använder. Bara detta kommer att skapa ny energi och luft i din garderob. 

Rensa ut de kläder som inte passar din nuvarande livsstil. 

Gå igenom och se till att det du behåller passar i storlek, stil, färg, passform. 

Laga sådant som är trasigt eller behöver ändras, sys upp mm som du vill behålla.

Sälj eller skänk hela kläder som du inte längre vill ha. På detta sätt bidra du till att någon annan kan ha nytta av dem samt till miljö och hållbarhet. 

Kanske har du tillräckligt med kläder även när du nu rensat ut?

Känner du dig osäker på vad du tycker om och klär i kan det vara läge att investera i att göra färg och stilanalys. 

FÄRG OCH STILANALYS

Vid en färganalys tar vi fram dina bästa färger. Vi kan bära nästan alla färger men det avgör om färgen har varm/kall underton, har låg/hög intensitet, är ljus/mörk. Vi klär bäst i färger som harmoniserar med vår hud, hår och ögonfärg. Vi på olika sätt kan klä fram oss, förstärka, framhäva och balansera med kläder i rätt färg och form. 

  • Med färgpalett och stilbok undviker du felköp som blir hängande i garderoben!
  • Du spar pengar genom att köpa rätt!
  • Att handla går fort när du vet vad du ska ha och vad du ska undvika – du spar en massa tid!
  • Din basgarderob gör att du alltid har något att ta på dig!
  • En egen stil visar vem du är!
  • När du vet att du ser bra ut mår du bättre och får mer självförtroende!

ÄR DU MIN TESTKUND?

Det är många år sedan jag gick kurs i färg och stilanalys. Nu går jag om kursen i färganalys för att fräscha upp mina kunskaper. Jag behöver nu 10 kunder att visa upp för min handledare för min diplomering,  Är du en av dem? 

Först till kvar gäller…

Färganalys inkl färgpalett med dina bästa färger, pris 1100 kr för dig som testkund, (ordpris)1500 kr.

Du anmäler ditt intresse på epost; Camilla.svefors@hotmail.com Ange namn och telefonnummer. Jag ringer upp dig och bokar in en tid, helst nu under maj. 

Inom kort kommer jag även kunna erbjuda stilanalys. 

Allt gott🤍/Camilla