reiki

Reiki är japanska och rei betyder ”universell”  ki betyder ”livsenergi”.

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.

Hur fungerar Reiki?

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Reikin arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar “må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur. I vissa länder används Reiki som komplement i vården för att stärka kroppens självläkande krafter och minska stress och oro. Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket.

Hur går en Reikibehandling till?

Under en Reikibehandling ligger klienten på en behandlingsbänk. Klienten är alltid fullt påklädd. Reikiutövaren lägger händerna på olika punkter på klientens kropp (eller håller dem strax ovanför), antingen enligt ett standardschema eller anpassas efter klientens behov. En normal behandling tar cirka en timme. Ofta upplever även Reikiutövaren saker under behandlingen, som exempelvis intensiv värme, pirrningar, stickningar och pulseringar när händerna läggs på olika positioner på klientens kropp.

Efter behandlingen följer ofta ett kortare samtal om både klientens och Reikiutövarens upplevelse.

From nu kan du boka in dig på Reikibehandling hos mig. Besöket tar ca 75 min varav själva behandlingen 60 min. Tom 28/2 kommer jag erbjuda testapå pris 350 kr, därefter 625 kr. Jag har iordningställt behandlingsrum i vår bostad belägen i Ekobyn i utkanten av Jönköping. Kontakta mig här på Instagram via dm eller e-post  Camilla.svefors@hotmail.com för att boka tid. 

Jag är medlem i Reikiförbundet, följer patientsäkerhetslagen och har tystnadsplikt.