Hälsa-Energi

Ur ett holistiskt hälsoperspektiv menar man att om vi ger kroppen rätt förutsättningar underlättar vi självläkning. Man utgår också från att allt i grunden är uppbyggt av energier, det är det som driver våra kroppar och vår värld. 

Nyckel till hälsa är att hålla en hög energinivå och att energibrist skapar stagnation vilket kan bidra till ohälsa.

Det handlar inte om tillfälliga energikickar utan om att höja och hålla hög energi över tid och att se till den upplevda sammanlagda energinivån, helheten av den fysiska, emotionella, mentala och andligt(själslig) energiupplevelsen. 

Om vi sätter fokus på att höja vår energi ökar vi automatiskt välbefinnande, inre styrka och friskhet. Energibrist gör att livet känns tungt och trögt, gör att man inte har energi så att den räcker men även att den kan bidra till låg självkänsla och nedstämdhet. 

Första steget som i all förändring är att öka medvetenhet. Genom att öka vår energimedvetenhet, lär vi oss att identifiera vad som ger energi och vad tar energi. Vissa saker är generella för oss alla och vissa är specifika för dig. 

Du själv är den bästa mätaren på hur du upplever din energinivå. 

Är du energimedveten? Hur känns det i kroppen när du gör något som ger respektive tar energi? 

Allt gott! ☀️

/Camilla

En bra start på dagen!

Morgonrutiner är viktigt för att få bästa starten på dagen. Jag vill starta min dag i stillhet och tystnad. Dricker ett stort glas citron och ingefäravatten, kaffe, en stundsmeditation och Mindfulnessövning. Läser oftast dagens text ur ”Ord för dagen”, så fina tänkvärda texter skrivna av Sofia Sivertsdotter.

Hur ser din drömstart på dagen ut? Hur ser dina morgonrutiner ut idag? Vad kan/vill du förändra att få en bättre start på dagen?

Allt gott🤍🕯❄️

Nytt år – nya möjligheter!

Hoppas ni fått en bra start på nya året!

Nu går vi så sakteliga mot ljusare tider och solen tittade fram en stund igår på min lunchpromenad, så härligt☺️☀️🌱

Nytt år, nya vanor och nya möjligheter! För mig innebär detta att jag nu registrerat företag igen💥Mitt företag heter som mitt konto här; Nyvana.nu. Jag kommer erbjuda tjänster inom friskvård; behandling, rådgivning och coachning både genom fysiska möten men även digitalt. Närmare info framöver! 

Detta känns spännande och utmanande men väldigt roligt! Jag är nu i uppstartsskede och håller på med att fixa allt som behövs för att komma igång, bla hemsida. Självklart kommer jag fortsätta dela med mig här av kunskap, erfarenheter och insikter jag samlat på mig under min 20-åriga hälsoresa, hoppas ni vill fortsätta ta del☺️

Önskar er en fortsatt fin vecka!

Allt gott!🌱🤍🕯